Με μεικτά πρόσημα ξεκίνησαν οι αμερικανικοί δείκτες, στον απόηχο των αρνητικών οικονομικών στοιχείων που ανακοινώθηκαν σήμερα για τον πληθωρισμό και την αγορά ακινήτων. Ωστόσο, σήμερα αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και οι εκτιμήσεις της Ομοσπονδιακής Τράπεζας (Federal Reserve) για τον πληθωρισμό, την ανεργία και την οικονομία των ΗΠΑ.

Ειδικότερα ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί κατά 0,09% στις 16.764,18 μονάδες, ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq σημειώνει άνοδο 0,12% στις 4.326,31 μονάδες και ο δείκτης S&P 500 κινείται πτωτικά κατά 0,05% στις 1.936,87 μονάδες.

Ανοδικά κινείται στο μεταξύ ο τεχνολογικός κλάδος, με την Netflix να ενισχύεται κατά 3,4%, μετά την έναρξη της κάλυψης της από την Morgan Stanley με τη σύσταση overweight. Η Apple βρίσκεται στο +0,37%, η Oracle στο +0,49% και η Priceline.com στο +0,53%.

Στα οικονομικά στοιχεία της ημέρας, αξιόλογη άνοδο σημείωσαν οι τιμές καταναλωτή στις ΗΠΑ, για δεύτερη συνεχή μήνα, τον Μάιο, με το ετήσιο ποσοστό του πληθωρισμού να σκαρφαλώνει στα υψηλότερα επίπεδα από το φθινόπωρο του 2012.

Σύμφωνα με το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας, ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε κατά 0,4% τον προηγούμενο μήνα, σε εποχικά προσαρμοσμένη βάση. Στο τελευταίο 12μηνο, ο πληθωρισμός σκαρφάλωσε στο 2,1%. Οι τιμές ενέργειας αυξήθηκαν τον Μάιο κατά 0,9%, ενώ οι τιμές στα είδη διατροφής ενισχύθηκαν κατά 0,5%.

Επίσης, πτώση 6,5% καταγράφηκε στις ενάρξεις κατοικιών στις ΗΠΑ, το Μάιο, αφού διαμορφώθηκαν στο 1 εκατομμύριο σε εποχικά προσαρμοσμένη βάση, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα, Τρίτη, το υπουργείο Εμπορίου. Οι άδειες για νέες κατασκευές, που αποτελεί ένδειξη της μελλοντικής ζήτησης, μειώθηκε κατά 6,4%, στις 991.000, σημειώνοντας το χαμηλότερο ποσοστό σε επίπεδο 4 μηνών.

Facebook Comments