Συμφωνία ΗΠΑ - Ρωσίας για τη σταθερότητα στις διεθνείς ενεργειακές αγορές

MarketNews

Συμφωνία ΗΠΑ - Ρωσίας για τη σταθερότητα στις διεθνείς ενεργειακές αγορές, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Οι υπουργοί ενέργειας της Ρωσίας και των ΗΠΑ, κατά την διάρκεια της σημερινής τους συνάντησης συζήτησαν του τρόπους συνεργασίας της Μόσχα και Ουάσιγκτον, ώστε να διασφαλιστεί η σταθερότητα στις παγκόσμιες ενεργειακές αγορές. Αυτό αναφέρεται στην γραπτή ανακοίνωση που εξέδωσε το αμερικανικό υπουργείο Ενέργειας μετά το τέλος των συνομιλιών που είχαν οι δύο υπουργοί Ρικ Πέρι και Αλεξάντρ Νόβακ στην Μόσχα.

Οι δύο υπουργοί "συζήτησαν κατά την συνάντηση τους, τρόπους οι οποίοι προσφέρουν την δυνατότητα στην Αμερική και την Ρωσία -που είναι οι μεγαλύτεροι παραγωγοί φυσικού αερίου και πετρελαίου- να συνεργαστούν ώστε να διασφαλιστεί η σταθερότητα των διεθνών ενεργειακών αγορών, η διαφάνεια και η σταθερότητα μακροπρόθεσμα" αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Εκτός των άλλων ο Πέρι "εξέφρασε την… απογοήτευση και την ανησυχία του με αφορμή τις συνεχιζόμενες προσπάθειες της Ρωσίας να διεισδύσει στο αμερικανικό δίκτυο παροχής ηλεκτρικής ενέργειας", αλλά όπως επισημαίνει το πρακτορείο TASS στην ανταπόκριση του από την Ουάσιγκτον, στην ανακοίνωση δεν παρατίθενται αποδείξεις μια τέτοιας παρέμβασης. "Τέλος ο Πέρι έθιξε το ζήτημα της αμοιβαίας ευθύνης των δύο χωρών ώστε η πυρηνική ενέργεια να χρησιμοποιείται για ειρηνικούς σκοπούς", αναφέρει η ανακοίνωση.