Κέρδη για τις ασιατικές αγορές στο κλείσιμο της εβδομάδας, με τους επενδυτές να λαμβάνουν γραμμή από τα σημαντικά κέρδη της Wall Street. Ο κλάδος ενέργειας και το πετρέλαιο είναι αυτά που καθορίζουν το επενδυτικό συναίσθημα ενώ μια σειρά θετικών ειδήσεων σχετικά με εξαγορές και συγχωνεύσεις, διατηρούν την ανοδική δυναμική της ισοτιμίας. Η Κίνα προχώρησε σε μια ακόμα ένεση ρευστότητας με 300 δισ. γουάν προκειμένου να διευκολύνει τις οικονομικές συνθήκες. Επιπλέον, ο επικεφαλής της PBoC, Zhoy, δήλωσε ότι η κινεζική οικονομία παραμένει ισχυρή ενώ υπάρχει άφθονος χώρος για νέα νομισματική χαλάρωση, εάν αυτό κριθεί απαραίτητο.

  • Ο Schaeuble, σε δηλώσεις του τόνισε ότι δεν υπάρχει χώρος για περισσότερη νομισματική χαλάρωση από την ΕΚΤ. Ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ προσπαθεί να προκαταβάλει το Mario Draghi στην επόμενη συνεδρίαση της ΕΚΤ.
  • Ο Carney προειδοποίησε ότι είναι λάθος η εκτίμηση ότι οι κεντρικές τράπεζες έχουν ξεμείνει από πυρομαχικά, στη μάχη για την οικονομική σταθερότητα.
  • Κέρδη για το NZD μετά από τα καλύτερα των εκτιμήσεων στοιχεία για το εμπορικό ισοζύγιο.
  • Ο χρυσός παραμένει σε πλάγια τάση κοντά στα πρόσφατα υψηλά του.

Ανάλυση αγοράς

Dow Jones – Άνοιγμα: 16.496 Υψηλό: 16.677 Χαμηλό: 16.396 Κλείσιμο: 16.661

26 02 16 dow

Ο αμερικανικός δείκτης έκλεισε στα υψηλότερα επίπεδα της ημέρας με τα κέρδη να είναι σημαντικά, ενώ έχει επιβεβαιώσει και την έξοδο από την πλάγια τάση. Όλα δείχνουν ότι τα κέρδη θα συνεχιστούν με τον αμερικανικό δείκτη να κινείται προς τις 17.000 μονάδες όπου και είναι πιθανό να υπάρξουν και πάλι πιέσεις. Οι τεχνικές ενδείξεις ROC, Vol. παραμένουν σε εξαιρετικά επίπεδα και μπορούν να στηρίξουν μια περαιτέρω ανοδική κίνηση. Θεωρούμε ότι και η σημερινή συνεδρίαση, θα μπορούσε να καταλήξει σε κέρδη. Ο Dow Jones, από τα πρόσφατα χαμηλά του, έχει ήδ κερδίσει 1200 μονάδες.

Στηρίξεις             Αντιστάσεις

16.590                 16.740
16.530                 16.820
16.460                 16.890
16.400                 17.000

Facebook Comments