Στον παλιό κόσμο, ήταν οι άνδρες που φλέρταραν τις γυναίκες κι ο κάθε ενας κατέληγε με μια σύντροφο. Στο σύγχρονο κόσμο τα πράγματα έχουν αλλιώς. Η μετάβαση από το βικτωριανό στο SATC μοντέλο σχέσεων είχε τεράστιες επιπτώσεις στα δυο φύλα και τις κοινωνίες τους.

1. «Μια ομάδα ερωτοχτυπημένων Τούρκων χωρικών βγήκε στους δρόμους για να διαμαρτυρηθεί κατά των γυναικών του χωριού τους, οι οποίες αρνούνται όλες τις προτάσεις γάμου τα τελευταία 9 χρόνια, αναφερoυν τα  τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Οι γυναίκες στo Uzumlu έχουν δηλώσει ότι δεν θέλουν να παγιδευτούν σε ένα μικρό χωριό, εξωθώντας τους άνδρες να εκφράσουν την απογοήτευση τους με πορεία με πανό πιέζοντας τις γυναίκες να δεχτούν τη ζωή του χωριού.

«Ζούμε σε ένα τέτοιο όμορφο τόπο και δεν θέλουν να φύγουν οι νεοι  μας. Από την άλλη όμως δεν μπορούν να βρουν γυναίκες να παντρευτούν. «Αυτές, είναι πρόθυμες να ζουν στις πόλεις με τον ελάχιστο μισθό, »  είπε  ένας χωρικός.

«Ζητάμε  πολλα;» αναρωτήθηκε το πλήθος των διαδηλωτών.

Οι άνδρες ζητησαν απ τον Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να τους απαλλάξει από τη δυστυχία τους, καθώς το χωριό έχει σημαντική πτώση πληθυσμού τα τελευταία χρόνια.

Οι γυναίκες έχουν επιλέξει να το εγκαταλείψουν και να μετακομίσουν σε πόλεις όπως η Κωνσταντινούπολη, η Άγκυρα και η Αττάλεια, ενώ οι άνδρες παραμένουν στα χωράφια τους, τα οποία έχουν στην κατοχή της οικογένειάς τους από αιώνες».

 Η σύγχρονη αστυφιλία είναι μάλλον γυναικεία υπόθεση. Η Ελληνική επαρχία είχε επίσης  συνέπειες από την τάση αυτή καθώς μόνο το 5% των αγροτών πλέον είναι κάτω των 35 ετών.

2. Οι γυναίκες έχουν πλέον (2017) περισσότερους σεξουαλικούς συντρόφους από τους άνδρες.

Οι γυναίκες παγκοσμίως έχουν πολύ περισσότερο σεξ και εραστές απ ό, τι  οι άνδρες (που έχουν λιγότερες κατά μ.ο. ερωτικές συντροφους)

Η έρευνα που διεξήχθη εξέτασε 5917 άτομα από 15 χώρες και οι γυναίκες βγήκαν στην κορυφή.

Κατά μέσο όρο, οι γυναίκες γνώρισαν περίπου τέσσερις σεξουαλικούς συντρόφους το τελευταίο έτος, ενώ οι άνδρες μόνο τρεις. (Κάποιες γυναίκες μοιράζονται  τον ίδιο άνδρα.)

Σεξουαλικά ενεργοί είναι οι μεν γυναίκες περίπου 4,9 ημέρες την εβδομάδα, ενώ οι άνδρες μόλις 4,1 ημέρες.

-Η πλειοψηφία των γυναικών (29,3%) λένε ότι κάνουν σεξ με τον μόνιμο σύντροφο τους σε καθημερινή βάση.  Παραδόξως, ένας ίσος αριθμός γυναικών λέει ότι έχουν σεξουαλική επαφή με τον εραστή τους κάθε μέρα (28,2%) και μερικές, μόλις μία φορά το μήνα (28,2%).

-Η πλειοψηφία των ανδρών (26,5%) λένε ότι κοιμούνται με τη σύντροφό τους μία φορά την εβδομάδα και ένα τέταρτο (25,2%) με την ερωμένη τους με την ίδια συχνότητα – μόλις μία φορά την εβδομάδα.

Σχεδόν το ένα τρίτο και των δύο φύλων λένε ότι θα μπορούσαν να πάνε με έναν άγνωστο μια φορά το χρόνο.

Η πλειοψηφία των γυναικών (39,3%) λένε ότι έχουν σεξουαλική επαφή με τον μόνιμο σύντροφό τους διάρκειας λιγότερο από πέντε λεπτά, αλλά θα περάσουν μέχρι και 30 λεπτά σε σεξουαλική επαφή με έναν εραστή (26,5%).

Σχεδόν το ένα τρίτο των ανδρών (30,2%) λένε ότι το σεξ με το σύντροφό τους διαρκεί 15 λεπτά ενώ έως 30 λεπτά με την ερωμένη τους (28,5%).

Οι άντρες (31,8%) αφιερώνουν τον ίδιο χρόνο στην ερωμένη τους, αλλά οι γυναίκες (38,6%) θα ξοδέψουν έως και δύο ώρες  για τον εραστή τους.

Συγκλονιστικά, οι γυναίκες χωρίς μόνιμη σχέση ήταν πιθανό να έχουν κάνει σεξ με περισσότερους από 10 άνδρες (15,5%).

Ο Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Victoria Milano, Sigurd Vedal, δήλωσε ότι τα στοιχεία της έρευνας έδειξαν ότι αν και οι άνδρες είναι πιο πρόθυμοι από τις γυναίκες, οι γυναίκες έχουν περισσότερο σεξ και για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Οι άνδρες περνούν περίπου την ίδια ώρα στην κρεβατοκάμαρα με τις μακροχρόνιες συντρόφους και ερωμένες. Οι γυναίκες, από την άλλη πλευρά, θα επιδοθούν στον εραστή τους για δύο ώρες “, δήλωσε ο κ. Vedal.

Τα στοιχεία για την έρευνα αυτή συλλέχθηκαν από 15 χώρες: Σουηδία, Ηνωμένες Πολιτείες, Δανία, Βέλγιο, Φινλανδία, Ισπανία, Νορβηγία, Πολωνία, Γαλλία, Ολλανδία, Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιρλανδία, Τσεχία και Νότια Αφρική.

3.   Πίσω απ το παράπονο για σεξ κρύβεται συχνά η ανάγκη του άντρα για χάδια. Μια στέρηση που την καλύπτει με τη σεξουαλική επαφή» λέει ο Ματθαίος Γιωσαφατ.

«Ο άντρας, σε όποια ηλικία κι αν είναι, παραμένει παιδί. Γι’ αυτό έχει ανάγκη μεγαλύτερη από χάδια. Η γυναίκα έχει ανάγκη από υποστήριξη, από λόγια. Βεβαίως θέλει κι αυτή χάδια. Ο άντρας όμως είναι πιο ευάλωτος στην έλλειψη χαδιών. Δεν το δείχνει από αντριλίκι. Το λένε όμως οι ποιητές, οι τραγουδιστές. «Να με προσέχεις» τραγουδάει ο Σαββόπουλος, «Να μ’ αγαπάς» έλεγε ο Σιδηρόπουλος».

4.  “Το συχνό σεξ σας κάνει πιο παραγωγικούς και καλύτερους στη δουλειά σας. Θέλετε προαγωγή; Έχετε καθημερινά οργασμούς! “

Μελέτη αποκαλύπτει πως το  τακτικό σεξ σας κάνει πιο παραγωγικούς, και καθιστά πιο πιθανό να προαχθειτε.  Άνδρες  και γυναίκες ήταν πολύ πιο παραγωγικοί αν έκαναν σεξ το προηγούμενο βράδυ.

Σύμφωνα με την νέα έρευνα, οι άνθρωποι που είχαν οργασμό τουλάχιστον μία φορά την ημέρα είναι πολύ πιο πιθανό να απολαμβάνουν τη δουλειά τους, να εργάζονται σκληρά, και να ανεβαίνουν  στην κλίμακα της σταδιοδρομίας.  Έχουν επίσης μια πιο υγιή ισορροπία μεταξύ εργασίας και ζωής.

«Η διατήρηση μιας υγιούς σχέσης που περιλαμβάνει μια υγιή σεξουαλική ζωή βοηθαει τους υπαλλήλους να είναι ευχαριστημένοι και να ασχολούνται με την εργασία τους, η οποία ωφελεί τους ιδίους και τις εταιρίες που εργάζονται.»

Η σεξουαλική επαφή προκαλεί την απελευθέρωση της ντοπαμίνης, ενός νευροδιαβιβαστή που σχετίζεται με τα κέντρα ανταμοιβής του εγκεφάλου και της οξυτοκίνης, που σχετίζεται με την κοινωνική σύνδεση.

Αυτό κάνει το σεξ μια φυσική «ανεβαστικη» εμπειρία και τα οφέλη της εκτείνονται και στην επόμενη μέρα, δήλωσε ο καθηγητής Leavitt.

Στη συντριπτική πλειοψηφία, οι εργαζόμενοι που είχαν σεξουαλική επαφή είχαν πιο θετική διάθεση την επόμενη μέρα. Και τα αυξημένα επίπεδα διάθεσης το πρωί οδήγησαν σε πιο σταθερή εστίαση και ικανοποίηση από την εργασία για όλη την ημέρα. Το αποτέλεσμα, το οποίο φαίνεται να διαρκεί για τουλάχιστον 24 ώρες, ήταν εξίσου ισχυρό για τους άνδρες και τις γυναίκες.

Σεξ, ευτυχία και πλούτος

Το 2004, μια βρετανική μελέτη έδειξε ότι το  σεξ κάνει τους ανθρώπους πιο ευτυχισμένους από τα χρήματα:

Έστω και  για μία φορά την εβδομάδα δημιούργει μια ευτυχία ισοδύναμη με ένα πρόσθετο ποσό 50.000 δολαρίων ετησίως.

Η ύπαρξη ενός σταθερού γάμου με τακτική σεξουαλική δραστηριότητα ενισχύει ακόμη περισσότερο την ευτυχία – ισοδύναμη ενός πρόσθετου ετήσιου εισοδήματος ύψους 100.000 δολαρίων

Από την άλλη πλευρά, το διαζύγιο δημιούργει συναισθηματικό ισοδύναμο απώλειας $ 66.000 σε ετήσιο εισόδημα.

Το 2013,  έρευνα από το Ινστιτούτο Μελέτης της Εργασίας  στη Γερμανία έδειξε μια συσχέτιση μεταξύ σεξ, ευτυχίας και πλούτου. 

Οι συμμετέχοντες που ανέφεραν σεξουαλικές δραστηριότητες τέσσερις ή περισσότερες φορές την εβδομάδα ανέφεραν κέρδη 5% περισσότερο από εκείνους που ασχολούνταν λιγότερο συχνά. Εκείνοι που δεν ανέφεραν καμία σεξουαλική δραστηριότητα κέρδισαν 3,2% λιγότερο από τους ενεργούς ομολόγους τους. 

4. Έρευνα αποδεικνύει ότι οι γυναίκες αγαπούν τους άντρες που αγαπιούνται από άλλες γυναίκες (Business Insider)

Οι άντρες είναι πιο ελκυστικοί όταν τους επιθυμούν άλλες γυναίκες, λένε τα ευρήματα στο επιστημονικό περιοδικό  Scientific Reports, όπου ερευνητές από τα πανεπιστήμια του St Andrews, Durham και Exeter λένε ότι ένας άνδρας έχει «εκτοξευμένη ελκυστικότητα» όταν τον επιθυμούν (ανοιχτα) άλλες γυναίκες.

Γυναίκες κλήθηκαν ατομικά να αξιολογήσουν πόσο ελκυστικούς βρήκαν κάποιους άνδρες πριν δουν τη μέση βαθμολογία που έδωσε η υπόλοιπη ομάδα γυναικών. Όταν κλήθηκαν ατομικά να επαναξιολογήσουν κάθε εικόνα λίγο αργότερα, η απάντησή τους άλλαξε όταν έμαθαν τις προτιμήσεις του συνόλου της ομάδας των υπολοίπων γυναικών.

Οι γυναίκες φαίνεται να αντιγράφουν τις προτιμήσεις των άλλων γυναικών, δήλωσε η ερευνήτρια επικεφαλής Dr Kate Cross.

Τα ευρήματα υποστηρίζονται επίσης από μια προηγούμενη μελέτη του κρατικού πανεπιστημίου της Οκλαχόμα, η οποία διαπίστωσε ότι 90% γυναικών εκδήλωσαν ενδιαφέρον για άνδρες που πίστευαν ότι ήταν δεσμευμένοι, ενώ μόνο το 59% τους βρήκε τους ιδίους άνδρες ελκυστικούς όταν  τους είπαν ότι είναι single.

5.  Η απόρριψη  από ένα ελκυστικό άνδρα κάνει τις γυναίκες σκληρές με τους άλλους άνδρες (Medical Daily)

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η απόρριψη από ένα ελκυστικό άνδρα κάνει πραγματικά μια γυναίκα πιο πιθανό να έχει σκληρή συμπεριφορά προς τους υπολοίπους άνδρες: Τη βοηθά να διατηρήσει την ιδέα ότι είναι ακόμα ελκυστική, αμβλύνοντας έτσι το χτύπημα της απόρριψης.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι, αντί να είναι ευγνώμων για την επιλογή της, είναι πολύ πιθανό να απορρίψει τον δεύτερο άνδρα σκληρά.
Υπήρχαν επίσης περισσότερες πιθανότητες να γελοιοποιήσουν τις πρωτοβουλίες και τα φυσικά χαρακτηριστικά  των μη ελκυστικών ανδρών.

6. Ύψος, η νέα εμμονή. (The Independent)

«Με την πάροδο των χρόνων οι γυναίκες έχουμε γίνει εξαιρετικά ρηχές όταν πρόκειται για το ανάστημα των ανδρών – πεπεισμένες ότι μας αξίζουν  μόνο πλάσματα που μοιάζουν με τον Thor»

Παρότι γενιές γενεών γυναικών αισθάνονταν επαρκή «προστασία» και έλξη για τους άνδρες τους –αδιακρίτως σχεδόν ύψους- το τελευταίο από μια απλή προτίμηση έχει γίνει απαραίτητο «προσόν» :

Τα αποτελέσματα ερευνών δείχνουν ότι οι γυναίκες θέλουν ψηλούς άνδρες για διάφορους λόγους, αλλά οι περισσότερες από τις εξηγήσεις συνδέονταν με κοινωνικές προσδοκίες ή φυλετικά στερεότυπα. Η ενίσχυση των προτιμήσεων ύψους στο ανδρικό φύλο φαίνεται να είναι πολιτιστικής και λιγότερο βιολογικής προέλευσης (ενώ απουσιάζει στα γυναίκεια ομοφυλόφιλα ζευγάρια)

«Οι σχέσεις είναι μια επένδυση.  Οι άνδρες θα μας χρησιμοποιήσουν για να αποδείξουμε την κοινωνική τους αξία … Είναι δίκαιο να κάνουμε το ίδιο (!)..  Γιατί οι άνδρες είναι οι μόνοι που παίρνουν αποφάσεις που βασίζονται στο εγώ; Έχω και εγώ.» (Οι άνδρες κριναν ανεκαθεν με κριτήρια διαφορετικά από τις γυναίκες γιατί έχουν άλλους βιολογικούς ρόλους και μηχανισμούς)«Το ζήτημα έρχεται όταν δεν μπορούμε να πάρουμε αποφάσεις για να προστατέψουμε το δικό μας εγωισμό. Όταν μας λένε ότι τα εγώ των άγνωστων ανδρών είναι πιο πολύτιμα από το δικό μας.  Σε μια εφαρμογή τόσο ρηχή όσο η Tinder, οι γυναίκες κρίνονται αποκλειστικά για την εμφάνισή τους και μονο». 

«Οι γυναίκες πρέπει να σταματήσουν να κάνουν διακρίσεις εναντίον των κοντών ανδρών – είναι πολύ χειρότερο από την διακρίσεις βάρους επί των γυναικών, λέει αγανακτισμένη η Σαρλοτ Γκιλ.» «Από προσωπική εμπειρία, έχω δει πόσο βάναυσες είναι οι γυναίκες με τους πιο κοντούς άνδρες.  Αυτό αντικατοπτρίζεται πλέον στις εφαρμογές όπως το Tinder, όπου τα προφίλ των γυναικών συχνά περιλαμβάνουν απαιτήσεις ύψους. Τέτοιες εξωφρενικές διακρίσεις τόσο άστοχες και κραυγαλέα ανοικτές. Δυστυχώς, αυτός ο τύπος ρητορικής έχει γίνει ένα φυσιολογικό μέρος της ζωής.

Αλλά αυτό που με ενοχλεί ιδιαίτερα είναι αυτό το διπλό πρότυπο των γυναικών που χλευάζει τους κοντούς άνδρες, και στη συνέχεια περιμένει να ανέχονται τα θέματα βάρους (που δεν είναι καν μια σταθερή κατάσταση). Για έναν άνδρα το να απορρίψει ανοιχτά μια γυναίκα λογω του βάρους της θα ήταν κοινωνική αυτοκτονία.

Ωστόσο, όταν οι γυναίκες παραπονούνται για το ύψος ενός άνδρα είναι ωραία, προφανώς. «Και μας αποκαλούν το δίκαιο φύλο …»  συμπληρώνει με ειρωνεία.

7. Οι γυναίκες θα απατούσαν με έναν ανώτερης τάξης άνδρα, ενώ οι άνδρες θα επέλεγαν μια κοπέλα της εργατικής τάξης «Darcy Effect» (Daily Mail)

-67,5% των γυναικών φαντασιώνονται έναν ανώτερης τάξης άνδρα, ενώ

-83,1% ανδρών της μεσαίας τάξης  θα ήθελαν μια γυναίκα της εργατικής τάξης.

Όταν πρόκειται για εξωσυζυγικές σχέσεις, οι γυναίκες της εργατικής τάξης λιώνουν για ένα Mr. Darcy.

Αντίθετα, των ανδρών της μεσαίας τάξης η μεγάλη επιθυμία είναι οι γυναίκες της  εργατικής τάξης σε ποσοστό 83%

Για τις γυναίκες που αγωνίζονται οικονομικά – όπως νοσηλευτικού προσωπικού κλπ – ένα φλερτ με εναν ανώτερης τάξης άνδρα αντιπροσωπεύει την αίγλη και την απόδραση, διακοπές από την καθημερινή ζωή, ίσως και το στοιχείο της ασφάλειας.

Δεν ισχύει όμως το αντίθετο. Το 40,7% των γυναικών της μεσαίας τάξης θα είχε ευχαρίστως ειδύλλιο με έναν άνδρα της ανώτερης τάξης και ένα άλλο 53,6 % με έναν άνδρα της μεσαίας τάξης, (εξατμίζοντας της πιθανότητες για άνδρα της εργατικής).

8.    75% των γυναικών αποκλείουν κάθε πιθανότητα σχέσης  με άνεργους άνδρες, ενώ τα 2/3 των ανδρών ευχαρίστως θα ενδιαφέρονταν για μια άνεργη γυναίκα.  Κοινωνικό στίγμα για τους άνεργους άνδρες.

 Συμφωνά με νέα έρευνα, σαν να μην ήταν ήδη αρκετή η ανεργία, έναν νέο βάσανο έχει μόλις προστεθεί στα δεινά των ανέργων ανδρών:

Όταν ρώτησαν 925 ελεύθερες γυναίκες, «θα βγαίνατε με κάποιον που ξέρατε ότι  είναι άνεργος;» μόνο το 4% των γυναικών απάντησε με ένα ανεπιφύλακτο «φυσικά», ενώ ένα άλλο 21% απάντησε «Ναι. Αλλά θα ήθελα να δω πως θα τα έβγαζε περά εν τω μεταξύ. »

 «Αυτό είναι από τα λίγα σημεία, όπου οι ντεμοντέ πεποιθήσεις των γυναικών για τους ρόλους φύλων φαίνεται να ισχύει.»

 «Αν και η καρδιά μου ραγίζει για τους ανθρώπους που είναι άνεργοι ή υποαπασχολούμενοι σε αυτή την οικονομία,» λέει η Carole Bartholomeaux , πρόεδρος της Bartholomeaux PR στο Φοίνιξ της Αριζόνα , «εγώ δεν θα έκανα μια σχέση με κάποιον τον οποίο πρέπει να στηρίξω (!!).»

Άλλες ανησυχούν για τον περιορισμό των δραστηριοτήτων τους από την οικονομική στενότητα ενός άνεργου άνδρα. «Δεν θα είναι σε θέση να τις αντέξουν (τις δραστηριότητες τους) οικονομικά»

Οι γυναίκες είναι ευγενικές στο πώς θα σας απορρίψουν όταν ανακαλύπτουν πως ζείτε με τις αποταμιεύσεις σας. 

«Καμία δεν πρόκειται να πει, “εγώ δεν πρόκειται να βγω μαζι σου γιατί δεν έχεις δουλειά.

Συνήθως θα βγει πρώτο ραντεβού, αλλά δεν θα σας ξανακαλέσει».  Αλλά είναι σαφές ότι θέλει ένα σταθερό μισθό. 

(= τον άνδρα των ονείρων)

Αν και η ανεργία είναι ένα κοινωνικό στίγμα για τους άνδρες, οι άνεργες γυναίκες έχουν πολύ καλύτερες πιθανότητες να συναντήσουν κάποιον. 

Σχεδόν δύο στους τρεις άνδρες είναι ανοιχτοί για σχέση με μια γυναίκα που είναι εκτός εργασίας. 

(Είναι προφανές το αντίκτυπο που  έχουν στους άνδρες αυτές οι προτιμήσεις σε μια χώρα σα την Ελλάδα με 30% ανεργία, τεράστια υποαπασχόληση, εξωφρενική φορολογία για τα μικρομεσαία στρώματα και 10ετη συνεχιζόμενη κρίση).

9.   22% των γυναικών – δηλώνουν ότι δεν έβγαιναν με  κάποιον που έχει λιγότερα εισοδήματα από αυτές

Πάνω από 1 στις 5 γυναίκες – 22% – δηλώνουν ότι δεν θα έβγαιναν με κάποιον που βγάζει λιγότερα χρήματα από αυτές, σύμφωνα με μια νέα έρευνα., ενώ μόλις το 4% των ανδρών δήλωσε το αντίστοιχο. 

69% των γυναικών δήλωσαν  ότι δυσφορούν να  πληρώνουν όλους τους λογαριασμούς σε σύγκριση με το 46% των ανδρών. «Οι άνθρωποι δεν θέλουν να είναι σε μια σχέση που τους φερνει οικονομικά τους μειονεκτική θέση»

10.  Οι άνδρες από φτωχές οικογένειες έχουν διπλάσιες πιθανότητες να μην κάνουν οικογένεια.

«Ένας στους τρεις άνδρες από μειονεκτικά περιβάλλοντα ζουν μόνοι τους στα 40 τους, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε από το Ινστιτούτο Φορολογικών Μελετών (UK).

Συγκρίνετε το με τους άνδρες από τις πλουσιότερες οικογένειες του Ηνωμένου Βασιλείου: μόλις ενας στους επτά είναι single.

Τι συμβαίνει; 

Είναι αλήθεια ότι οι άνδρες που έχουν γεννηθεί μέσα στο φτωχότερο 20 τοις εκατό των οικογενειών είναι πιο πιθανό να μην  έχουν ποτέ παντρευτεί από ό, τι εκείνοι που προέρχονται από τα πλουσιότερα στρώματα.

Αλλά οι φτωχότεροι άνδρες σε αυτή την ηλικία έχουν επίσης περισσότερο από διπλάσιες πιθανότητες να έχουν πάρει διαζύγιο από τους πλουσιότερους συνομηλίκους τους.

Πράγματι, αν και οι φτωχότεροι άνδρες είναι λιγότερο πιθανό να είναι παντρεμένοι, μπορεί να έχουν πιο πολλούς ερωτικούς συντρόφους κατά τη διάρκεια της ζωής τους – ακριβώς επειδή οι σχέσεις τους είναι μικρότερης διάρκειας (επειδή κατά κανόνα τους εγκαταλείπουν).

Οι πλούσιοι άνδρες εντωμεταξυ επωφελούνται από το εισόδημα των συζύγων τους,  το οποίο αυξάνει την ανισότητα μεταξύ πλουσίων και φτωχών.

Ο πλούτος και η φτώχεια της οικογένειάς έχει θεωρηθεί από καιρό ένας σημαντικός παράγοντας πρόβλεψης των μελλοντικών εσόδων σας, όπως η έκθεση IFS πιστοποιεί. Αλλά όλα δείχνουν ότι αυτό το φαινόμενο γίνεται ακόμα πιο έντονο με την πάροδο του χρόνου.

Οι άνδρες που γεννήθηκαν μέσα στο πλουσιότερο ένα πέμπτο στη Βρετανία κέρδισαν 47 τοις εκατό περισσότερα από ό, τι εκείνοι που προέρχονται από το φτωχότερο πέμπτο
Μέχρι το 2012, η διαφορά είχε διευρυνθεί σε 88 τοις εκατό
Γιατί;

Η μελέτη διαπιστώνει ότι αν είστε άνδρας στις αρχές των  40 του, δεν είναι μόνο ο πλούτος των γονιών σας που προβλέπει το εισόδημά σας: κερδίζετε και από το εισόδημα της συντρόφου σας πάρα πολύ (αν είστε ήδη πλούσιος).

Σε κάποιο βαθμό, αυτό είναι αρκετά προφανές: αν τα ζευγάρια συνενώσουν τους πόρους τους, είναι συλλογικά πλουσιότερα.

Οι υψηλόμισθες γυναίκες είναι ένα σχετικά νέο φαινόμενο, και οι επιπτώσεις τους στην διαγενεακή ισότητα μόλις τώρα αρχίζουν να φαίνονται

Υπάρχουν ενδείξεις ότι ήδη πλούσιοι άνδρες μπορεί να επωφεληθούν από το γάμο επειδή είναι πιθανό να είναι επιθυμητοί και από πλούσιες γυναίκες. 

Αυτό κάνει τη διαφορά αποδοχών μεταξύ πλουσίων και φτωχών ανδρών ευρύτερη».

Επομένως οι άνδρες κατά κανόνα τείνουν να είναι πιο «σοσιαλιστές» στον έρωτα, ενώ οι γυναίκες επιδιώκουν τη μέγιστη δυνατή «απόδοση» των επενδυμένων «κεφαλαίων» τους υπερεπενδυοντας όμως  στο οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο άλλα και στον εντυπωσιασμό των άλλων γυναικών, ακόμα και όταν αφορά στην επιλογή συντρόφου.

 «Δώστε στον άνδρα καλό φαγητό, καλό σεξ και οκτώ ώρες ύπνου και είναι απίθανο να χρειαστεί ποτέ αντικαταθλιπτικά, λέει ο F. Roger Devlin.

Ωστόσο, οι γυναίκες έχουν ένα πολύ πιο περίπλοκο μοτίβο: θέλουν  ό, τι θέλουν οι άλλες γυναίκες. Αυτό ισχύει για τα υλικά αγαθά και ειδικά για τους άνδρες: Mε όσο περισσότερες γυναίκες κοιμάται ενας άνδρας, τόσο περισσότερες άλλες γυναίκες θέλουν να κοιμηθούν μαζί του, αφού είναι προφανές ότι άλλες γυναίκες τον θέλουν».

11.  Οι νεαρές γυναίκες κερδίζουν περισσότερα από τους νέους άνδρες.

Οι millenium άνδρες κερδίζουν λιγότερα. Αυτή είναι η εκπληκτική αποκάλυψη από μια νέα έκθεση απογραφής των ΗΠΑ για νέους ενήλικες, η οποία διαπίστωσε ότι οι νέες γυναίκες είναι μπροστά από πολλούς νέους άνδρες στο εργατικό δυναμικό.

Μπορούμε να δούμε σε αυτή την τάση ότι οι άνδρες πέφτουν προς το κάτω μέρος της εισοδηματικής κλίμακας και τα οικονομικά οφέλη των νέων γυναικών ξεπερνούν των ανδρών”, δήλωσε ο Τζόναθαν Βεπάπα, ο συντάκτης της έκθεσης, στο Moneyish.

Το ποσοστό των νέων ανδρών που κερδίζουν λιγότερα από 30.000 δολάρια (το 2015 δολάρια) σχεδόν διπλασιάστηκε στο 41% ​​τα τελευταία 40 χρόνια. 

Εν τω μεταξύ, το ποσοστό των νέων γυναικών που κερδίζουν περισσότερα από 60.000 δολάρια αυξήθηκε από περίπου 2% σε 13%.

Και ενώ περισσότερες νεαρές γυναίκες εισέρχονται στο εργατικό δυναμικό από το 1975, οι νεαροί άνδρες στην πραγματικότητα έχουν αποσυρθεί από αυτό. 

Ο αριθμός των ανδρών που δεν ανήκουν στο εργατικό δυναμικό αυξήθηκε από 7,4% το 1975 σε 11,2% πέρυσι.

Είναι πιθανό ότι οι άνδρες πλήττονται από την εξαφάνιση παραδοσιακά αρσενικών, μπλε κολάρου θέσεων εργασίας.  Ενώ οι ΗΠΑ πρόσθεσαν 26.000 θέσεις εργοστασιακής εργασίας τον Φεβρουάριο και 11.000 το Μάρτιο, οι εργασίες κατασκευής βρίσκονται στην πραγματικότητα στα επίπεδα του 1940 χάρη στην αυτοματοποίηση και την εξωτερική ανάθεση.

Οι προηγούμενες αναφορές υπογράμμισαν αυτό το αυξανόμενο οικονομικό χάσμα μεταξύ των δύο φύλων, συμπεριλαμβανομένης μιας μελέτης από μια εταιρεία έρευνας αγοράς που διαπίστωσε το 2010 ότι οι μέσες πλήρεις αποδοχές των νέων γυναικών στις μεγάλες πόλεις ήταν 8% υψηλότερες από εκείνες των ανδρών. 

Φυσικά, οι γυναίκες που κέρδισαν ήταν νέες, ανύπαντρες και χωρίς παιδιά, και έζησαν σε μητροπολιτικές περιοχές.

Οι έγγαμες γυναίκες εκτός αυτών των κέντρων πόλεων κέρδισαν λιγότερα.

12.   Ο πιο σπουδαίος λόγος που οι γυναίκες δεν παντρεύονται : Κάθε αύξηση 10% στους μισθούς των γυναικών σε σχέση με τους  άνδρες οδηγεί σε  7% μείωση στους γάμους. (Time)

Από το 1980 έως το 2010, το ποσοστό των αμερικανίδων γυναικών που παντρεύτηκαν έπεσε από 74% σε 56%. 

Τώρα ένας ερευνητής εξέτασε σε βάθος τους λόγους για την εν λόγω τάση.  Σε  πρόσφατο έγγραφο, ο Naama Shenhav, Ph.D.  στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, υποστηρίζει ότι η αύξηση των κερδών των γυναικών σε σχέση με tους άνδρες είναι υπεύθυνη για περίπου το 20% της μείωσης του ποσοστού του γάμου.

Συγκεκριμένα, κάθε αύξηση 10% στους μισθούς των γυναικών σε σχέση με τους άνδρες οδηγεί σε μια πτώση 7% στους γάμους.

13.  Οι παράδοξες ανισότητες της ισότητας:

H γυναικεία συμμετοχή στην αγορά εργασίας αυξάνεται  αλματωδώς. Οι γυναίκες φτάνουν σήμερα στο 68% του εργατικού δυναμικού στην εκπαίδευση, 60% των αποφοίτων των φαρμακευτικών σχολών είναι γυναίκες ενώ σε πολλα ακόμα καλοαμοιβομενα επαγγέλματα αποτελούν πλειοψηφία  με αποκορύφωμα το δικαστικό σώμα που τα τελευταία χρονιά φτάνουν και ξεπερνούν το 70%

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του υπουργείου Παιδείας, τα τελευταία 12 χρόνια αποφοίτησαν από τα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ συνολικά 547.875 άτομα. Από αυτούς οι 210.085 είναι άνδρες και οι 337.790 γυναίκες.

Οι βασικοί δικαιούχοι της επέκτασης της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (UK) ήταν οι κόρες της μεσαίας τάξης. Μόλις το 6% των κοριτσιών που γεννήθηκαν σε οικογένειες χαμηλού εισοδήματος ανάμεσα στο 1958 και στο 1970 πήγαν στο πανεπιστήμιο. Για τα κορίτσια που γεννήθηκαν σε πλουσιότερα νοικοκυριά, το ποσοστό αυξήθηκε από 21% σε 36%.

Όπως έχει καταδείξει έρευνα στη Δανία από τον Gustaf Bruze, ερευνητή στο Ινστιτούτο Karolinska στη Στοκχόλμη,  το 50% περίπου του αναμενόμενου οικονομικού κέρδους από τη φοίτηση στο πανεπιστήμιο δεν προέρχεται από καλύτερες προοπτικές απασχόλησης  αλλά από την ευκαιρία να βρουν και να παντρευτούν έναν σύζυγο με υψηλότερο εισόδημα.

Οι γυναίκες παράλληλα με την δική τους εξέλιξη θέλουν να βρουν αντίστοιχα ισου/υψηλοτέρου από αυτές «επιπέδου» σύζυγο, τόσο κυριολεκτικά όσο και κοινωνικά/οικονομικά, ενώ η ίδια η αύξηση της δικής τους συμμετοχής στην αγορά εργασίας συνεπάγεται όλο και λιγότερους άνδρες στην τελευταία.

Με την κυριαρχία αυτή σε όλο και μεγαλύτερο κομμάτι της αγοράς εργασίας τόσο σε επαγγέλματα υψηλού status όσο και σε εργασίες σταθερού εισοδήματος οι γυναίκες οχι μονο περιορίζουν τους άνδρες από τις θέσεις αυτές, άλλα και το σύνολο των “καταλλήλων συντρόφων / μελλοντικών συζυγών, είτε για τις ίδιες – είτε για τις άλλες γυναίκες.

Δοθέντος οτι οι γυναίκες κατά κανόνα αρνούνται να σχετιστούν με χαμηλότερου εισοδήματος/status άνδρα, οχι μονο περιορίζουν τους τελευταίους από την σεξουαλική αγορά και την αγορά γάμου, άλλα περιορίζουν αντίστοιχα και τις πιθανότητες των γυναικών άλλων τάξεων (που δεν έχουν την κοινωνική η γεωγραφική εγγύτητα) να σχετιστούν με άνδρες ανώτερης κοινωνικής κατάστασης και να βελτιώσουν τη δική τους. Επομένως έχουμε πλήρη  κοινωνική ακινησία και μονοπώληση αγοράς γάμου.

Οι γυναίκες ταυτόχρονα αντλούν εισόδημα τόσο από τις θέσεις εργασίας όσο και από τους άνδρες. Οι άνδρες όμως όχι, με ελάχιστες εξαιρέσεις.

Επομένως οι γυναίκες εν μέρει μονο υπεισηλθαν στην ισότητα, καθώς τουλάχιστον για τους άνδρες ισότητα σήμαινε και σημαίνει να μοιράζονται τα εισοδήματα τους – και τις περισσότερες φορές με συντρόφους αρκετά οικονομικά ασθενέστερους από αυτούς.

«Όταν επομένως οι πλούσιες γυναίκες τείνουν να παντρεύονται πάλι πλούσιους άνδρες, που πρακτικά αυτό συνηθίζουν, τότε αυξάνουν την κοινωνική ανισότητα στις οικογένειες. Τούτο ευθύνεται για την αύξηση κατά 26% της κοινωνικής ανισότητας στις ΗΠΑ”.

Aν στις ΗΠΑ μπορούσε να μειωθεί 26% η κοινωνική ανισότητα, στην Ελλάδα που έχει ακόμα πιο ακραίες ανισότητες η βελτίωση θα μπορούσε να είναι εντυπωσιακά μεγαλύτερη.

14.  H διάσημη αγγλίδα φεμινίστρια συγγραφέας Fay Weldon διακινδυνεύει να εξοργίσει τις συναδέλφους της φεμινίστριες,  ισχυριζόμενη ότι ο αγώνας τους άφησε τα δυο τρίτα των βρετανίδων γυναικών χειρότερα.

Σε μια συνέντευξη στην The Mail on Sunday, η Weldon λέει ότι η φεμινιστική επανάσταση είχε δυσμενείς συνέπειες από τη μείωση κατά το ήμισυ του ανδρικού μισθού, οπότε οι άνδρες δεν μπορούσαν πια να υποστηρίξουν μια οικογένεια.

Αυτό σήμαινε ότι ορισμένες γυναίκες έπρεπε να βρουν δουλειά, ακόμα κι αν προτιμούσαν να είναι στο σπίτι τους με τα παιδιά τους. Έτσι για δύο στις τρεις γυναίκες, ήταν πραγματικά ένα πρόβλημα. “

Η Fay Weldon παραδέχθηκε ότι το κίνημα έχει κάνει σε πολλές γυναίκες περισσότερο κακό παρά καλό και έχει «υπονομεύσει τους άνδρες» πάρα πολύ, καθώς δεν είναι πλέον σε θέση να στηρίξουν τις οικογένειές τους.

Πρόσθεσε ότι οι γυναίκες δεν πρέπει να προσπαθούν να εξισορροπήσουν παιδιά, σταδιοδρομία και ερωτική ζωή επειδή θα υπεραπασχολημένες και λέει ότι σήμερα είναι πιο δύσκολο να είσαι μητέρα  από ποτέ γιατί οι γυναίκες πιέζουν η μια την άλλη.

Οι γυναίκες έχουν υποστεί αυτό το αποτέλεσμα του φεμινισμού, καθώς τώρα πρέπει να βγούνε στην αγορά εργασίας για να δουλέψουν ενώ πολλές μπορεί να μην θέλουν.  «Ο φεμινισμός πιθανώς ταιριάζει σε μία γυναίκα στις τρεις.

«Οι υγιείς, μορφωμένες γυναίκες της μεσαίας τάξης έπεισαν όλες τις άλλες να γίνουν φεμινίστριες».

Πρόσθεσε ότι λόγω των αλλαγών αυτών, «οι άνδρες φαίνεται να δυσκολεύονται συνεχώς» και είπε ότι δεν μπορεί παρά να αρχίσει να βλέπει τον κόσμο από την οπτική τους.

 «Ο φεμινισμός μας έκανε να πηγαίνουμε όλοι στη δουλειά για να ζούμε καθως ο μισθός των ανδρών δεν είναι πλέον, λόγω του φεμινισμού, ικανός να στηρίξει μια οικογένεια, έτσι οι γυναίκες πρέπει να δουλέψουν, πράγμα που είναι πολύ κουραστικό.

«Παλέψαμε για ελευθερία, αλλά η ελευθερία είχε τα μειονεκτήματά της».

«Ο φεμινισμός σίγουρα υπονόμευσε τους άνδρες, μόνο και μόνο επειδή οι γυναίκες θέλουν τώρα να έχουν κοριτσάκια και όχι μωρά αγόρια, επειδή η ζωή τους θα είναι καλύτερη».

 Η κ. Weldon, η οποία είπε ότι οι γυναίκες πρέπει να σταματήσουν να κρίνουν τους άνδρες και να αρχίσουν να τους συμπαθούν, έχει παντρευτεί τρεις φορές.

«Νομίζω ότι μπορείτε να έχετε δύο απ τα τρία – μια οικογένεια, μια σταδιοδρομία και μια ερωτική ζωή – αλλά πολύ σπάνια τρία. Οι γυναίκες καριέρας μπορεί να έχουν μια οικογένεια, αλλά είναι απίθανο να έχουν ερωτική ζωή, επειδή είναι πολύ απασχολημένες.

«Υπάρχουν γυναίκες στη δουλειά και υπάρχει συζυγική συμπεριφορά και στις  γυναίκες αυτά προκαλούν σύγχυση.

«Στην εργασία, το φύλο δεν πρέπει να μετραει. Οι γυναίκες έχουν δίκιο να αρνηθούν να φτιάξουν τον καφέ, αλλά όταν φτάσετε στο σπίτι φοβάμαι ότι πρέπει να φτιάξετε τον καφέ.

«Είναι τέτοιο χάσιμο χρόνου το να  προσπαθείς να πεις στον σύζυγό σου να μαζέψει  τις κάλτσες ή να καθαρίσει τη κουζίνα, ώστε είναι πολύ πιο εύκολο να το κάνετε μόνες σας. “

Είπε επίσης ότι οι γυναίκες πρέπει να κάνουν μωρά νωρίς, στη συνέχεια να εργαστούν, και να είναι λιγότερο επιλεκτικές στην αναζήτηση ενός συντρόφου.

«Με το που θα βρείτε έναν καλό, ικανό, έξυπνο άνδρα, θα πρέπει να έχετε το μωρό του», είπε.

«Οι νεαροί άνδρες ταλαιπωρούνται πράγματι. Είναι πολύ ευγενικοί βέβαια, αλλά υπάρχει μια γενική παραδοχή από τις γυναίκες ότι οι άντρες δεν ξέρουν τι συμβαίνει. Και είναι μάλλον αξιολύπητοι, παρά σεβαστοί ».

Στις παλιές μέρες, λέει, οι νέες γυναίκες δεν είχαν αυτοπεποίθηση και είχαν πολύ λίγη αυτοεκτίμηση. Τώρα το αντίθετο ισχύει.

«Οι νέες γυναίκες χρειάζονται μαθήματα ταπεινοφροσύνης, και όχι αλαζονείας. Έχουν μια μη ρεαλιστική άποψη για τον εαυτό τους, που τους καθιστά πολύ δύσκολο να συνδεθούν με τον πραγματικό κόσμο. Τις κάνει να ζουν σε ένα είδος φούσκας. Δεν θα ακούσουν κανέναν άλλο.

Αρνούνται την ύπαρξη άλλων σκέψεων και άλλων ανθρώπων, γεγονός που καθιστά δύσκολη τη σκέψη τους. Είναι τρομερά εύκολο να προσβληθούν

Ελπίζατε ότι τα πανεπιστήμια θα βοηθούσαν να ωριμάσουν, αλλά αυτό δεν συνέβη».

15. Οι άνδρες και οι γυναίκες έχουν διαφορετικούς αναπαραγωγικούς στόχους και σεξουαλικούς ρόλους. (Πανεπιστήμιο του Cambridge.)

Τα ανθρώπινα αρσενικά ανταγωνίζονται με άλλα αρσενικά με τα οποία μπορούν να συνεργαστούν αργότερα σε επιθέσεις μεταξύ ομάδων.  

Αντίθετα, τα θηλυκά ανταγωνίζονται μεταξύ τους για τη συνεχή στήριξη ενός ισχυρού συντρόφου. Η επιθετικότητα των γυναικών στοχεύει στην εξάλειψη του ανταγωνισμού, ενώ οι άνδρες απλώς προσπαθούν να κυριαρχήσουν στους άλλους άνδρες.

Οι άνδρες πρέπει να αποκτήσουν status  και στη συνέχεια να χρησιμοποιήσουν αυτή την ιδιότητα για να αποκτήσουν γόνιμες γυναίκες και πόρους και να προστατεύσουν αυτούς τους πόρους από βιασμό και λεηλασία από ανταγωνιστικές φυλές (που απαιτεί συνεργασία με άλλους άνδρες).

Οι γυναίκες δεν έχουν ρόλο να προστατεύουν τη φυλή από την εισβολή φυλών ή τη συσσώρευση πόρων για να κερδίσουν την αγάπη των ανδρών υψηλού στάτους, οπότε η στρατηγική τους δεν απαιτεί συνεταιρισμό αλλά ανταγωνισμό με άλλες γυναίκες για να διατηρήσουν έναν άνδρα πάροχο.

Η ελκυστικότητα μιας γυναίκας δεν εξαρτάται από τα επιτεύγματά της ή το κοινωνικό της status ή τους πόρους της  αλλά από την ομορφιά , τη θηλυκότητά, τη συμπόνια της κλπ.

16.     Δεν θες να είσαι άνδρας χωρίς  σπίτι, αμάξι και λεφτά στην Κίνα. (Βusiness Insider)

Mια νέα γυναίκα που ονομάζεται Long Si Yu και 15 φίλοι της ανάρτησαν ένα  βιντεοκλίπ  που χλεύαζε τους άνδρες που δεν είχαν δικό τους σπίτι ή αυτοκίνητο.

«Αν δεν έχεις αυτοκίνητο και  σπίτι,  φύγε απ το δρόμο μου», λέει το βιντεοκλίπ.Έχω επίσης ένα αυτοκίνητο, έχω επίσης ένα σπίτι και [χρήματα] στην τράπεζα. Έτσι, αν δεν είσαι τόσο ικανός όσο εγώ, μην εξαρτάσαι από μένα. Δεν είμαι η μητέρα σου ».

Μέσα σε 48 ώρες από την ανάρτηση του βίντεό τους στο Youku – η έκδοση του YouTube της Κίνας – το τραγούδι τους είχε παιχτεί 1,5 εκατομμύρια φορές και συγκέντρωσε δεκάδες χιλιάδες αρνητικά σχόλια. «Τι γυναίκες είναι αυτές;  «Οι γυναίκες οι παλιότερες ήταν καλύτερες».

«Για πλάκα», λέει η Yu, 24 ετών, όταν ρωτήθηκε γιατί έκανε το βίντεο. «Οι άντρες πάντα μας ζητούσαν τόσα πολλά. Θέλουμε να γνωρίζουν ότι κι εμείς έχουμε και απαιτήσεις τώρα ».

Τα βασικά πράγματα που ψάχνουν οι γυναίκες είναι το ύψος, ο μισθός του άνδρα και το αν κατέχει ή όχι αυτοκίνητο ή σπίτι.

Σίγουρα, εάν οι απαιτήσεις των γυναικών ήταν χαμηλότερες, θα είχαμε υψηλότερο ποσοστό επιτυχίας. Είναι πολύ δύσκολο να ικανοποιηθούν οι γυναίκες αυτές τις μέρες.

Μόνο το 12% των ανδρών διαθέτουν δικό τους σπίτι, έτσι ώστε σχεδόν όλες οι γυναίκες προσπαθούν να επιλέξουν από αυτό το 12%. Αυτό τις κάνει πολύ δύσκολες. “

Αφού οι γυναίκες έχουν αυτές τις απαιτήσεις δεν είναι παράλογο που οι κινέζοι γονείς σπεύδουν να αγοράσουν διαμερίσματα ακόμα και στους ανηλίκους γιους τους. Λογω της ισχυρής ακόμα οικογενειακής παράδοσης στην Κίνα και της εξισορροπητικά συντηρητικής στάσης της κυβέρνησης  πολλές κινέζες,  «γράφουν» το σπίτι τους στο όνομα του συντρόφου τους αν αυτός δεν διαθέτει δικό του (ώστε να έχει την εξωθεν καλή μαρτυρία, αυτοπεποίθηση κλπ) ενώ εγκαταλειπουν ακόμα και την εργασια τους προκείμενου να αφοσιωθούν στο γάμο, πριν περάσουν τα 28 και γίνουν seng nu .

 O John Osburg (2013), σε μελέτη του με βάση πάνω τρία χρόνια επιτόπιας εργασίας, υποστηρίζει ότι οι άνδρες χωρίς υλικούς πόρους – όπως αυτοκίνητο και ιδιοκτητο σπίτι, καθώς και χωρίς υψηλές μισθολογικές απολαβές έχουν δυσκολίες στην εύρεση μιας συντρόφου.

Οι γυναίκες εκφράζουν απροκάλυπτα τον στόχο τους να βρουν ένα σύντροφο με «οικονομικά καλές συνθήκες».

Χωρίς αυτό το «πακέτο» οι άνδρες, γράφει ο Osburg, μπορεί να αντιμετωπίσουν απώλεια του «status” και του γοήτρου τους, συρρίκνωση του κοινωνικού τους δικτύου και μπορεί ακόμη και να υποφέρουν από ένα αίσθημα «ευνουχισμού».

Ομοίως, η μελέτη του αστικού ανθρωπολόγου Li Zhang (2010) διαπίστωσε ότι η ιδιοκτησία σπιτιού ήταν ουσιαστική για την αξιολόγηση της «αξίας» του ως άνδρα καθώς και για την

εκτίμηση των γυναικών για την “ελκυστικότητα του”.

17.       Jordan Peterson: Ο θεματοφύλακας της Πατριαρχίας (NY TIMES)

“Η θεραπεία είναι η επιβολή μονογαμίας. Διαφορετικά, οι γυναίκες θα πάνε μόνο με τους πιο υψηλού status άνδρες, και αυτό δεν θα μπορούσε να κάνει ευτυχισμένο κανένα φύλο στο τέλος.

«Οι μισοί άνδρες αποτυγχάνουν», λέει ο Jordan Peterson, που σημαίνει ότι δεν μπορούν να κάνουν σχέσεις και παιδιά. Και κανείς δεν νοιάζεται για  τους άνδρες που αποτυγχάνουν”.

– Γελώ, γιατί είναι παράλογο.

“-Γελάς γι αυτούς”, μου λέει, δίνοντάς μου μια απογοητευμένη ματιά. “Αυτό συμβαίνει επειδή είσαι γυναίκα.”

Ένα μικρό ποσοστό των πιο ελκυστικών ανδρών έχει υπέρ-πρόσβαση στις γυναίκες και έτσι δεν έχουν ανάγκη να σχηματίσουν (μονογαμικές) σχέσεις με γυναίκες”, δήλωσε.

«Και οι γυναίκες το μισούν αυτό».

Ο Peterson επιβεβαιώνει τις παρατηρήσεις της Susan Walsh που είχε αναφέρει οτι μόνο το 20% των ανδρών (με το υψηλότερο στάτους) έχουν την κύρια σεξουαλική πρόσβαση στα ενεργά σεξουαλικά θηλυκά. Ωστόσο, ο μύθος ότι όλοι έχουν σεξουαλική πρόσβαση είναι τόσο διαδεδομένος και θεωρείται αλήθεια, η οποία στρεβλώνει τον τρόπο που σχετίζονται οι νέοι άνδρες και γυναίκες.”

Η αρχή του 80/20 είναι το περιστασιακό σεξ, είναι ο πολιτιστικός κανόνας. Το «μικρό χαρέμι», όπου οι άνδρες υψηλού στάτους (πχ ο αρχηγός της ομάδας ποδοσφαίρου) διατηρούν αφενός μια «επίσημη» φίλη και αφετέρου ένα περιστρεφόμενο κύκλο ερωμένων που τους υπηρετούν σεξουαλικά.

Σε αυτούς τους άνδρες αρκετές  γυναίκες δείχνουν ένα πολύ διαφορετικό πρόσωπο απ ότι στη μάζα των λοιπών  πληβειών : Είναι  διατιθέμενες να τους διεκδικήσουν ακόμα και όταν είναι ήδη δεσμευμένοι άλλα και να είναι σεξουαλικά διαθέσιμες χωρίς προϋποθέσεις που συνήθως ζητούν από άλλους.

 «Υπήρχε παλιά ένα πιο λογικό ζευγάρωμα όπου η γυναικά «πεντάρι» θα έπαιρνε άνδρα «πεντάρι». Τώρα, όμως, κάθε γυναίκα που είναι έξι και άνω θέλει τον πιο καυτό άνδρα στην πανεπιστημιούπολη. Και μπορεί να τον έχει – για μια νύχτα όμως μόνο. “

18.  Γιατί η Χίλαρι Κλίντον είχε δίκιο για τις λευκές γυναίκες – και τους συζύγους τους (Guardian)

Ενώ το 71% των ερωτηθέντων γυναικών δήλωσε ότι ήταν “πολύ σημαντικό” για έναν άνδρα να είναι σε θέση να υποστηρίξει την οικογένεια οικονομικά, μόνο το 41% ​​των γυναικών δήλωσε το ίδιο για το δικό του φύλο.

Το πιο εντυπωσιακό από όλα, ίσως: Όσο πιο μορφωμένες ήταν οι γυναίκες, τόσο λιγότερο πιθανό ήταν να πουν ότι ήταν σημαντικό οι γυναίκες να είναι  σε θέση να στηρίξουν μια οικογένεια.

Η βασική διάκριση, σύμφωνα με την έρευνα του Kretschmer, είναι ότι οι ανύπαντρες νέες γυναίκες τείνουν να ψηφίζουν με γνώμονα τη μοίρα όλων των γυναικών, ενώ οι παντρεμένες γυναίκες ψηφίζουν υπέρ  των συζύγων και των οικογενειών τους.

                                                                 ***

Η είσοδος των γυναικών στην εργασία, που ακολουθηθηκε από την έκρηξη της αστικοποίησης και της παγκοσμιοποίησης είχε αθέατες δυσμενείς επιπτώσεις στην πλειοψηφία των ανδρών, που η προσωπική τους ζωή εξαρτάται από την εργασιακή, και μεσοπρόθεσμα και  των γυναικών.

Οι νέες συνθήκες αφαίρεσαν από τους άνδρες τον βιολογικό τους παραδοσιακό ρόλο -κυρίως στις θέσεις εργασίας- παρά το ότι τα ανδρικα εισοδήματα είχαν πολύ ευρύτερη κοινωνική αναδιανεμητικοτητα στις σχέσεις και στο γάμο,  ταυτόχρονα όμως παρέμειναν ακέραιες όλες οι αυστηρές προσδοκίες φύλου από αυτούς, όπως και οι αναμνήσεις από ένα ρομαντικό παρελθόν των δυο φύλων που αδυνατούν για συγκεκριμένους λογούς να επαναληφτούν στη σύγχρονη εποχή. Ο εξισωτισμος των φύλων βασίστηκε στη συνειδητή παράβλεψη των βιολογικών τους διαφόρων και προτιμήσεων με συνέπεια η ψυχαναγκαστική ισότητα να γεννήσει πλήθος ανισοτήτων

Οι άνδρες που βρίσκονται κάτω από τη μεσαία τάξη η σε μη αστικές περιοχές σπανία και ελάχιστα μπορούν να αντλήσουν και να ανταλλάξουν οφέλη στα εισοδήματα, στις σχέσεις, στο γάμο, στις δραστηριότητες και τις κοινωνικές διασυνδέσεις με γυναίκες ανώτερης οικονομικής η κοινωνικής τάξης , παρότι οι ίδιοι στον αντιστρόφους κοινωνικοοικονομικούς ρόλους είναι πολύ πιο πιθανό να τις ωφελούσαν.

Αυτό θέτει εν αμφιβολω την σύγχρονη εργασιακή ισότητα καθώς η απώλεια στήριξης μέσω των προσωπικών σχέσεων και του γάμου έχει βαρύτατο αντίκτυπο όχι μονο στις οικονομικές αλλά και στις προσωπικές ζωές των ανδρών, καθώς περιορισμοί η απώλεια των θέσεων εργασίας τους και του status τους επιφέρουν αμετάκλητες συνέπειες τόσο στην οικονομική  άλλα και στην προσωπική τους ζωή, ενώ μεσοπρόθεσμα ούτε οι περισσότερες γυναίκες ωφελούνται απ τις αλλαγές ρόλων.

 Η σεξουαλική επανάσταση «πετυχε» το ίδιο : μια μειοψηφία ελευθεριότητας, ανάμεσα σε μια μάλλον αμετοχη πλειοψηφία.

Τα νεοεισακτα αισθητικά εξισωτικά πρότυπα και οι πολιτιστικοί μορφωτικοί κανόνες επιδεινώνουν το πρόβλημα αλληλεπίδρασης των φυλών εμβάλλοντας ακραίες γεωγραφικές, οικονομικές κοινωνικές και πολιτιστικές προκαταλήψεις, που ξεφεύγουν από τα όρια της φυσικής προτίμησης και δημιουργούν φθοροποιούς ανταγωνισμούς με μακροπρόθεσμα ηττημένους.

O σύγχρονος πολιτισμός όχι μόνο ενθαρρύνει αλλά επιθετικά σπρώχνει τις γυναίκες σε αντρικούς τομείς, ενώ παράλληλα ενθαρρύνει τους άντρες να θυσιάσουν το απολύτως αναγκαίο δικό τους οικονομικό/κοινωνικό στάτους στα δικά τους αρσενικά πεδία για να  δώσουν ευκαιρίες  σε περισσότερες γυναίκες,  καθιστώντας τους εαυτούς τους λιγότερο σεξουαλικά ελκυστικούς για τις γυναίκες που είναι ίσες ή υψηλότερες σε κοινωνική θέση.
Η παρούσα δήθεν ισότητα υποκρύπτει τεράστιες ανισότητες και δυσλειτουργίες που θα εκραγούν στο μέλλον. 

Το assortative mating δημιουργεί μια  κοινωνική διαστρωμάτωση  πατρικίων και πληβείων και αυτό δεν είναι λίγο ώστε να χρειαστεί να αναιρέσουμε τις πολλές ανισότητες που προκύπτουν από τις  παρενέργειες του.

Οι άνθρωποι σχηματίζουν ενώσεις με βάση τα διαπιστευτήρια τους και αποχωρούν απ αυτές αν δεν ταιριάζουν οικονομικά και κοινωνικά – αν όχι και  πολιτικά. 

Αυτή η πολιτισμική απόσχιση ενισχύει την αμοιβαία άγνοια, τις γεωγραφικές και ταξικές αντιπάθειες και τον υστερόβουλο ερώτα, αμβλύνει τις ενστικτώδεις αμοιβαίες συμπάθειες και καταστρέφει το φυσικό συναίσθημα που είναι το θεμέλιο κάθε υγιούς σχέσης και κοινωνίας.

Facebook Comments