Απώλειες εκ νέου στην Ευρώπη

MarketNews

Απώλειες εκ νέου στην Ευρώπη, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Με απώλειες ξεκίνησαν οι ευρωπαϊκοί δείκτες, με τους επενδυτές να αναμένουν σήμερα τις κρίσιμες ανακοινώσεις της Κομισιόν για την πορεία των ευρωπαϊκών οικονομιών.

Ειδικότερα, στις 10:30, ο βρετανικός FTSE 100 χάνει 0,17% στις 6.847,55 μονάδες, ο γερμανικός DAX υποχωρεί κατά 0,29% στις 9.680,18 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 σημειώνει πτώση 0,39% στις 4.400,83 μονάδες.

Ο σύνθετος πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 κινείται με απώλειες 0,35% στις 337 μονάδες.

Σύμφωνα με τους αναλυτές ήρθε η ώρα οι επενδυτές να αποκομίσουν μέρος των κερδών τους, ενώ την ίδια ώρα έχουν αρχίσει οι ανησυχίες για τα υψηλά επίπεδα που έχουν βρεθεί οι αγορές και για το κατά πόσο αυτό μπορεί να συνεχιστεί. Άλλωστε μην ξεχνάμε ότι οι ευρωπαϊκοί δείκτες έχουν βρεθεί στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων έξι ετών.

Σημαντικές απώλειες καταγράφει ο μεταλλευτικός κλάδος, με την Rio Tinto να υποχωρεί κατά 2,3%. την BHP Billiton κατά 1,6% και την Glencore Xstrata κατά 1,7%.

Απώλειες 2% σημειώνει και ο γαλλικός τηλεπικοινωνιακός όμιλος Vivendi, μετά την ανακοίνωση ότι οι πωλήσεις της συνεχίζουν να επηρεάζονται αρνητικά από την πορεία των υπηρεσιών διαδικτύου και κινητής τηλεφωνίας.

Πάντως σήμερα τα βλέμματα των επενδυτών είναι στραμμένα στη νέα έκθεση της για τις ευρωπαϊκές οικονομικές προβλέψεις θα δημοσιοποιήσει σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.